Αθανασιάδης Ηλίας

MD Ογκολόγος - Παθολόγος

Αθανασιάδης Ηλίας

MD Ογκολόγος - Παθολόγος

Ο Ηλίας Αθανασιάδης, είναι ογκολόγος – παθολόγος, επικεφαλής της Β΄ Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, με πλούσιο ερευνητικό έργο στον τομέα των στοχευμένων θεραπειών για τον καρκίνο.

Γεννημένος στην Τρίπολη Αρκαδίας, ο Ηλίας Αθανασιάδης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1983. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παθολογίας στη Θεραπευτική Κλινική του Π.Α., με έδρα το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», το 1991. Με την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του, μετεκπαιδεύτηκε στο Baylor College of Medicine και στο MD Anderson Cancer Center με κεντρικό αντικείμενο τη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Εκπαιδεύτηκε στην Αιματολογία – Ογκολογία στο επίσημο πρόγραμμα fellowship της πανεπιστημιακής ιατρικής σχολής Feinberg του Northwestern University στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1991 έως το 1994. Κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων της παραμονής του εκεί, ανέπτυξε πλούσιο ερευνητικό έργο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος fellowship εντάχθηκε στις τάξεις του πανεπιστημίου Northwestern ως Faculty Member, συνεργασία που διατηρεί έως σήμερα ως Visiting Assistant Professor.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1996, εργάστηκε για οκτώ χρόνια στο Ογκολογικό Τμήμα του ΙΚΑ Αλεξάνδρας έως τον Μάρτιο του 2004, όπου ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής στην Ευρωκλινική Αθηνών. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του στην Ευρωκλινική Αθηνών, τα τελευταία τρία χρόνια της παραμονής του έως τον Αύγουστο του 2011, ίδρυσε και διηύθυνε το Ογκολογικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελούνταν από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων σε σχέση με τον καρκίνο, προερχόμενους από διαφορετικά νοσοκομεία. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτέλεσε τη βάση για την οργανωμένη ογκολογική φροντίδα που σήμερα θεωρείται προαπαιτούμενο για την άριστη ογκολογική φροντίδα.

Δείτε περισσότερα

Κορυφή