Βενιζέλος Βασίλης

Χειρουργός Μαστού – Ειδικός Μαστολόγος

Βενιζέλος Βασίλης

Χειρουργός Μαστού – Ειδικός Μαστολόγος

Εκπαίδευση

Αποφοίτηση απο την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Εκπαίδευση στη Γενική Χειρουργική στην Αγγλία σε θέσεις αναγνωρισμένες από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών
Τίτλος ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής
Ειδίκευση στην αντιμετώπιση ασθενών με παθήσεις μαστού σε έμμισθες θέσεις στις Μονάδες Μαστού Manchester και Εδιμβούργου Σκωτίας.

 

Επαγγελματική πορεία

Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 1986 εκπαιδεύτηκε για ένα χρόνο στη Γενική Χειρουργική στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Αιγίου, όπου σαν πρώτος βοηθός συμμετείχε σε πλήθος επεμβάσεων.

Το 1988 επιλέχθηκε από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στη Γενική Χειρουργική σε έμμισθες θέσεις αναγνωρισμένες για εκπαίδευση.

Απο το 1990 εως το 1995 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Μanchester ως Επιμελητής Χειρουργός και παράλληλα ολοκλήρωσε το Master στην Ογκολογία Παθήσεων Μαστού.

Από την αρχή της εκπαίδευσής του, το ειδικό γνωστικό ενδιαφέρον του υπήρξε η αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού και μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του ασχολήθηκε αποκλειστικά με την ανάπτυξη μεθόδων ογκοπλαστικής χειρουργικής με στόχο ένα απόλυτα ασφαλές ογκολογικό και αισθητικά αποδεκτό αποτέλεσμα.

Το 1997 συμμετείχε στη 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για χειρουργούς μαστού που διοργανώθηκε από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών του Λονδίνου, η επιτυχής παρακολούθηση του οποίου ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάληψη Διευθυντικών θέσεων σε Μονάδα Μαστού.

Το 1997 επιλέχθηκε από τη διεθνούς φήμης Μονάδα Μαστού του Εδιμβούργου (Western General Hospital) αρχικά ως ειδικευμένος Χειρουργός Μαστού (Staff Grade Breast Surgeon) και κατόπιν ως Διευθυντής της Μονάδας Μαστού του νοσοκομείου Dumfirmling. Συμμετείχε ενεργά στην προεγχειρητική διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων του μαστού. Ιδιαίτερα συμμετείχε στη βελτίωση και ανάπτυξη της μεθόδου της άμεσης αποκατάστασης μαστού με πλατύ ραχιαίο μυ, μια τεχνική η οποία ανακοινώθηκε το 1999 στο Διεθνές Συνέδριο Μαστού στο San Antonio, Texas. Έκτοτε, η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ευρέως σε ασθενείς που υποβάλλονται σε αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή.

Δείτε περισσότερα

Κορυφή