Χείλαρης Γεώργιος

Χειρουργός, γυναικολόγος-ογκολόγος

Χείλαρης Γεώργιος

Χειρουργός, γυναικολόγος-ογκολόγος

Ο Γεώργιος Χείλαρης είναι χειρουργός, γυναικολόγος-ογκολόγος.
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 Έχει ειδικευτεί στις ΗΠΑ στη Μαιευτική & Γυναικολογία, στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό κέντρο του UCLA (University of California, Los Angeles), στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό κέντρο RUSH Medical Center του RUSH University, στο Σικάγο του Ιλλινόις.

 Έχει εξειδικευτεί στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Γυναικολογική Χειρουργική & στην Γυναικολογική Ογκολογία, στα αντίστοιχα τμήματα του Πανεπιστημιακού Ιατρικού κέντρου του Πανεπιστημίου STANFORD, στο Palo Alto της Καλιφόρνιας στις ΗΠΑ, όπου και ολοκλήρωσε το 2004.

Στην Ελλάδα έχει εφαρμόσει πρωτοποριακές τεχνικές και επεμβάσεις τόσο στην Λαπαροσκοπική/Ρομποτική Γυναικολογική Χειρουργική όσο και στην Γυναικολογική Ογκολογία. Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται: η πρώτη στην Ελλάδα, λαπαροσκοπική ριζική υστερεκτομή με συστηματικό πυελικό και παραορτικό λεμφαδενικό καθαρισμό το 2004 καθώς και η πρώτη ρομποτικά υποβοηθούμενη σταδιοποίηση για καρκίνο της μήτρας (ενδομητρίου) το 2009. H ομάδα του έχει επίσης δημοσιεύσει σε έγκριτο επιστημονικό ιατρικό journal των ΗΠΑ και την πρώτη μελέτη στη χώρα μας, σειράς λαπαροσκοπικών ογκολογικών επεμβάσεων από την περίοδο 2004-2008.

Η χειρουργική ομάδα του κου Χείλαρη έχει έδρα τα νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΙΑΣΩ στην Αθήνα και αποτελείται από ιατρούς πολλών ειδικοτήτων. Πραγματοποιεί συστηματικά, έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς επεμβάσεων, για το πλήρες φάσμα των γυναικολογικών κακοηθειών αλλά και για τις πιο σύνθετες καλοήθεις γυναικολογικές παθήσεις. Χρησιμοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνικές λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής και εναλλακτικά, όταν ενδείκνυται, κλασικής χειρουργικής.

Από τo 2007 έχει ανακηρυχθεί Λέκτορας Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο STANFORD στη Καλιφόρνια.

Κορυφή