Ζερβομανωλάκης Ιωάννης

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Ζερβομανωλάκης Ιωάννης

Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος

Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Με την ολοκλήρωση της εξάσκησης υπηρεσίας υπαίθρου στην Ιεράπετρα ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.

Παράλληλα με την άσκηση ειδικότητας, το χρονικό διάστημα 2000-2005, ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «τη συσχέτιση της ποιότητας των εμβρύων με τα πρωτόκολλα διέγερσης που εφαρμόζονται στην εξωσωματική γονιμοποίηση», στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Στα πλαίσια της διατριβής του επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Yale και εργάστηκε ως επιστημονικός ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Υγείας (ΝΙΗ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το 2006, μόλις έλαβε την ειδικότητά του, ο Δρ. Ζερβομανωλάκης ανέλαβε τη θέση επιμελητή στην Κλινική Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου του Innsbruck στην Αυστρία. Από τη θέση αυτή ασχολήθηκε με όλο το φάσμα περίθαλψης ζευγαριών με υπογονιμότητα και με όλες τις σύγχρονες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ως υπεύθυνος της αυστριακής τράπεζας ιστών ωοθήκης για νεαρές γυναίκες με καρκίνο που επιθυμούν την απόκτηση παιδιών μετά το τέλος της θεραπείας, πραγματοποίησε το 2009 την πρώτη επαναμεταμόσχευση ιστών ωοθήκης στην Αυστρία, μια από τις πρώτες επαναμεταμοσχεύσεις ιστών ωοθήκης παγκοσμίως.

Η επιτυχής του εργασία βραβεύτηκε με τα ερευνητικά βραβεία της Αυστριακής Εταιρίας Γυναικολογίας και της Αυστριακής Εταιρίας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ενώ το 2008 ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009, ο Δρ. Ζερβομανωλάκης προσφέρει την εμπειρία του πάνω στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση σε όλα τα ζευγάρια με πρόβλημα στην απόκτηση παιδιών, ενώ ιδρύει την πρώτη τράπεζα ιστών ωοθήκης στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2008 σε συνεργασία με την Κλινική ΜΗΤΕΡΑ.

Η τράπεζα απευθύνεται τόσο σε νεαρές γυναίκες με καρκίνο που επιθυμούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους μετά το τέλος της θεραπείας όσο και σε υγιείς γυναίκες που δίνουν προτεραιότητα στα επαγγελματικά τους σχέδια χωρίς να απορρίπτουν τη μητρότητα στο μέλλον, όταν οι συνθήκες θα το ευνοούν.

Οι γυναίκες αυτές υποβάλλονται σε λαπαροσκόπηση και αφαίρεση ιστών ωοθήκης για κρυοσυντήρηση και επαναμεταμόσχευση μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας ή όταν το επιθυμήσουν.

O Δρ. Ζερβομανωλάκης είναι μέλος των Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής ESHRE, της Διεθνούς Εταιρίας Διατήρησης Γονιμότητας ISFP και του Πανεπιστημιακού Δικτύου Διατήρησης Γονιμότητας στο γερμανόφωνο χώρο Fertiprotekt.

Κορυφή