Φαλιάκου Ελένη

Χειρουργός με εξειδίκευση στις παθήσεις του μαστού

Φαλιάκου Ελένη

Χειρουργός με εξειδίκευση στις παθήσεις του μαστού

Η Ελένη Φαλιάκου MD,γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι χειρουργός με εξειδίκευση στη φροντίδα γυναικών με παθήσεις του μαστού.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών to 1987. Ειδικεύτηκε αρχικά στη Γενική Χειρουργική, στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Από το 1991 έως το 1992 εργάστηκε ως Surgical Research Fellow στο New England Medical Center στη Βοστώνη των Η.Π.Α., το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Από το 1992 μέχρι το 1997 ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Medical College of Virginia -MCV, το οποίο ανήκει στο Virginia Commonwealth University, στο Richmond των Η.Π.Α. και στο University Hospital of Arkansas for Medical Sciences -UAMS, στο Little Rock του Arkansas, Η.Π.Α..

Από το 1998 έως το 2000 εργάστηκε ως Clinical Fellow στη Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Royal Marsden Hospital στο Λονδίνο.

Με την επιστροφή της στη Ελλάδα το 2000, διετέλεσε συνεργάτης του Κέντρου Μαστού «Πρόληψη» μέχρι και το 2005, ενώ από το 2000 μέχρι το 2010 υπήρξε Συνεργάτης του Κέντρου Μαστού του Μαιευτηρίου Λητώ.

Το 2010 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών και Διευθύντρια του Κέντρου Μαστού και της Κλινικής Μαστού.

Το 2015 ανέλαβε την Διεύθυνση της 2ης Κλινικής Μαστού της Κλινικής Μητέρα του Ομίλου Υγεία.

Είναι Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Άλματος Ζωής, Ιδρυτικό Μέλος του «Λωτού» -Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας προώθησης της ενημέρωσης για την αποκατάσταση του μαστού, της European Society of Mastology (EUSOMA), του Association of Breast Surgery (ABS) of the Royal College of Surgeons, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (ΕΧΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού (ΕΧΕΜ), της American Society of Breast Disease.

Τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντός της αποτελούν η ογκοπλαστική του μαστού, η συντηρητική μαστεκτομή, η παρακολούθηση γυναικών υψηλού κινδύνου, η προφυλακτική μαστεκτομή με αποκατάσταση καθώς και η οργάνωση Διεπιστημονικών ομάδων αντιμετώπισης ασθενών με παθήσεις μαστού.

Κορυφή