Γκούβαλης Σπύρος

Χειρουργός ουρολόγος - Παιδοουρολόγος

Γκούβαλης Σπύρος

Χειρουργός ουρολόγος - Παιδοουρολόγος

Ο Δρ. Σπύρος Γκούβαλης είναι χειρουργός-ουρολόγος, εξειδικευμένος στις νεώτερες τεχνικές της ουρολογικής χειρουργικής και διαγνωστικές μεθόδους.  Έχει εκπαιδευτεί και εργαστεί σε διακεκριμένα πανεπιστήμια και νοσοκομεία της Γερμανίας όπου ακολούθησε ακαδημαϊκή καριέρα και κατείχε διευθυντική θέση. Σήμερα είναιΔιευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής  του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν».

Αποφοίτησε την Ιατρική Σχολή και ειδικεύτηκε στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου RWTHAachenΓερμανίας. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στους διάφορους ειδικότερους τομείς της χειρουργικής ουρολογίας  με έμφαση στην ογκολογική ουρολογία όπου και διέπρεψε με την εφαρμογή ριζικών επεμβάσεων και διατήρηση της λειτουργικότητας του οργάνου (όπως μερική νεφρεκτομή, διατήρηση της στυτικής λειτουργίας μετά από ριζική προστατεκτομή) ή η επανορθωτική αποκατάσταση της λειτουργίας οργάνου, όπως με τη δημιουργία νεοκύστης σε άνδρες και γυναίκες. Ανέπτυξε ιδιαίτερη δεξιοτεχνία σε επανορθωτικές επεμβάσεις συγγενών ανωμαλιών παιδιών και απέκτησε επάξια την ιδιότητα του παιδοουρολόγου.

Συνεργάστηκε με πολλά κέντρα της Ευρώπης και Αμερικής για την ανάπτυξη και εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων όπως λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική καθώς και ειδικές θεραπείες όπως η βραχυθεραπεία του προστάτη, συνεργασίες που διατηρεί μέχρι σήμερα.

Ο Δρ. Γκούβαλης έχει συγγράψει πολλά πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά στο εξωτερικό και στην Ελλάδα. Έχει επίσης συγγράψει κεφάλαια σε Ελληνικά και Διεθνή εγχειρίδια. Είναι μέλος πολλών Ιατρικών Εταιρειών στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και συμμετέχει ενεργά στη διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων, συνεδρίων.

Κορυφή