Βλάχος Νικόλαος

Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογίας και Μαιευτικής

Βλάχος Νικόλαος

Αναπληρωτής Καθηγητής Γυναικολογίας και Μαιευτικής

Ο Δρ. Νικόλαος Βλάχος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών με βαθμό Άριστα, τον Ιούνιο του 1989.

Τον Ιούλιο του 1993 εξειδικεύεται στη Μαιευτική και Γυναικολογία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Brookdale των Ηνωμένων Πολιτειών έως τον Ιούνιο του 1997, όπου γίνεται δεκτός στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins  των ΗΠΑ (Department of Gynecology and Obstetrics, Division of Reproductive Endocrinology) στην υποειδικότητα της Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας ως τον Ιούνιο του 2004.

Η εξειδίκευσή του στον τομέα της Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας περιλαμβάνει εντατική εκπαίδευση στην διάγνωση και αντιμετώπιση γυναικών με προβλήματα στειρότητας, συγγενείς ανωμαλίες του γεννητικού συστήματος καθώς επίσης στην διάγνωση και θεραπεία όλων των παθολογικών καταστάσεων που επηρεάζουν την αναπαραγωγή.

Κατά την παραμονή του στο Johns Hopkins εστιάζει το ενδιαφέρον του στην εκπαίδευσή του σε όλες τις τεχνικές της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, συμπεριλαμβανόμενων των τεχνικών IVF, GIFT, ICSI, καθώς επίσης και σε όλες τις τεχνικές προηγμένης Λαπαροσκοπικής  και Υστεροσκοπικής χειρουργικής.

Τον Ιούλιο του 1999 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και  προάγεται στον Ακαδημαϊκό βαθμό του  Instructor (Ισοδύναμο του βαθμού Λέκτορος). 

Τον Ιούλιο του 2000 προάγεται στον βαθμό του Assistant Professor (Ισοδύναμο με το βαθμό του Επίκουρου καθηγητού) στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins  στο τμήμα Μαιευτικής και Γυναικολογίας. με αρμοδιότητες συν-διευθυντή (Co-director) στο τμήμα εξωσωματικής γονιμοποίησης, και ως διευθυντής του τμήματος Ενδομητρίωσης και Λαπαροσκοπικής χειρουργικής. 

Το Σεπτέμβριο του 2004 διορίζεται με το βαθμό του επικούρου καθηγητή στη Β΄ μαιευτική και Γυναικολογική κλινική του πανεπιστήμιου Αθηνών, ως υπεύθυνος του τμήματος Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το Δεκέμβριο του 2010 προάγεται στο βαθμό του Αναπληρωτή καθηγητή και αναλαμβάνει τη διεύθυνση του τμήματος Ενδοσκοπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Αρεταίειου νοσοκομείου. 

Κορυφή