Σταυρίδη Φλώρα

Παθολόγος - Ογκολόγος

Σταυρίδη Φλώρα

Παθολόγος - Ογκολόγος

Η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2000.

Υπηρέτησε στο Γενικό Νοσοκομείο Πρεβέζης στα πλαίσια της υπηρεσίας υπαίθρου και αμέσως μετά ειδικεύτηκε στην Παθολογία – Ογκολογία στην Αγγλία.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης της εξειδικεύτηκε στον καρκίνο του μαστού, γυναικολογικό και ουρογεννητικό καρκίνο, καθώς και στην παρηγορητική φροντίδα ασθενών με καρκίνο. Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Λέκτορας στην Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή του Νοσοκομείου Guys and St Thomas στο Λονδίνο, ενώ την ίδια χρονική περίοδο εργάζεται ως Senior Registrar στο Royal Marsden και Guys and St. Thomas.

Το Σεπτέμβριο του 2009 επιστρέφει στην Ελλάδα όπου εργάζεται στο Νοσοκομείο Σωτηρία ως Επιστημονική Συνεργάτης ενώ το Σεπτέμβριο του 2010 εντάσσεται στην Πρότυπη Ογκολογική Ομάδα ως Επιμελήτρια Ιατρός.

Το πολύπλευρο ενδιαφέρον της για την ογκολογία αλλά και για τη διοίκηση μονάδων υγείας την οδηγεί στην ολοκλήρωση δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Το 2011 λαμβάνει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο με ιδιαίτερη έμφαση στην Κλινική Ηγεσία και Διαχείριση, Ορθή Κλινική Πρακτική και Δεξιότητες Επικοινωνίας και Συνέντευξης και την ίδια χρονιά ολοκληρώνει μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Institute of Cancer Research του Λονδίνου στην Παθολογική Ογκολογία.

Σήμερα η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη εργάζεται ως επιμελήτρια Ογκολογικής Κλινικής Θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ και MEDITERRANEO. Δίνει συχνά ομιλίες και συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια καθώς και σε ερευνητικές εργασίες που δημοσιεύονται σε έγκριτα ιατρικά – επιστημονικά περιοδικά.

Μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Μέλος

Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου
Royal College of Physicians (MRCP)
European Oncology Society (ESMO)
American Society of Clinical Oncology (ASCO)

Κορυφή